flaga Ukrainy
  • Kontrast strony
Jak najlepiej poznać swoje własne kultury i siebie nawzajem? Integracja w kuchni to najlepszy sposób! W ramach projektu „Powrót do wspólnych korzeni” młodzież przygotowywała wybrane przez siebie potrawy polskie i ukraińskie . Podczas dwóch dni przygotowane zostały tradycyjne dania ukraińskie: barszcz, pielmieni, sernik lwowski oraz szuba- śledzie pod pierzynką. Polska grupa wybrała natomiast całkiem inne smaki: pierogi z jagodami, zupę dyniową oraz naleśniki ze słodkim farszem. Wszystko było przepyszne!
Projekt realizowany w ramach programu Polsko-Ukraińska Rada Wymiany Młodzieży finansowany z dotacji Ministerstwo Edukacji i Nauki.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.