flaga Ukrainy
  • Kontrast strony
Tematem kolejnego spotkania międzypokoleniowego w ramach projektu „Stare tradycje dla młodych ludzi” była tradycyjna kuchnia Dolnego Śląska. Tym razem seniorzy z Dzienny Dom Senior+ w Oleśnicy dzielili się swoją wiedzą z młodzieżą podczas warsztatów kulinarnych. Efektem wspólnego gotowania były kluski leniwe na słodko z cukrem cynamonowym, kluski śląskie z gulaszem, placki ziemniaczane oraz zupa cebulowa.

Projekt finansowany ze środków Unie Europejskiej z programu Europejski Korpus Solidarności.

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.