
Kolejny dzień w Hufcu Pracy w Górze unoszą się zapachy kojarzące się z zimą, Świętami Bożego Narodzenia. Dziś, 17.12.2024 roku, uczestnicy wraz z wychowawcą przygotowali pyszną, aromatyczną czekoladę, ozdabiając ją kolorowymi piankami. Ta do picia to nie tylko pyszny napój, ale też źródło antyoksydantów za sprawą głównego jej składnika- kakao. Kakao ma prozdrowotny wpływ na nasz organizm – obniża ciśnienie krwi, poziom cholesterolu, działa przeciwdepresyjnie, antyrakotwórczo. Ten deser skutecznie umilił nam czas wspólnie spędzony na rozmowach dotyczących tradycji świątecznych w domach naszej młodzieży. Znając tyle pozytywów tego „magicznego” eliksiru- PIJMY CZEKOLADĘ NA ZDROWIE!
Tekst: Klaudia Podhajecka- wychowawca 1-2 HP Góra.
Zdjęcia: Dagmara Hanczyn, st. wychowawca 1-2 HP Góra