
W klasie II na kierunku kucharz w dniu 19 grudnia 2024 odbyła się wizyta monitorująca, przeprowadzona przez pośrednika pracy, panią Patrycję Dziemianowicz. Spotkanie odbyło się w wyjątkowym, świątecznym klimacie, ponieważ uczniowie przygotowywali tradycyjne potrawy na nadchodzące Boże Narodzenie. W trakcie zajęć młodzi adepci sztuki kulinarnej pracowali nad rybami oraz smakowitymi krokietami z kapustą i grzybami, doskonaląc swoje umiejętności pod okiem instruktora zawodu Pana Mirosława Radeckiego. Podczas wizyty monitorującej obserwowano zaangażowanie uczniów w przygotowanie potraw oraz przeprowadzono rozmowę na temat ich preferencji kulinarnych. W odpowiedzi na pytanie o ulubione potrawy świąteczne większość uczniów wskazała klasyczne pierogi oraz niezastąpioną sałatkę jarzynową. Wizyta monitorująca potwierdziła wysoki poziom zaangażowania uczniów w naukę zawodu oraz ich pasję do kuchni, co dobrze wróży na przyszłość. Spotkanie zakończyło się w ciepłej, świątecznej atmosferze, pełnej aromatów przygotowywanych dań. Tekst i zdjęcia: Patrycja Dziemianowicz- pośrednik pracy MCK Mysłakowice