flaga Ukrainy
  • Kontrast strony
Malaga - wrócili z nowymi doświadczeniami i możliwościami na przyszłość

aktualne logo projektu białe

Grupa uczestników z 1-13 Hufca Pracy w Przemkowie zakończyła zagraniczny staż zawodowy dla kucharzy w Hiszpanii. Młodzież mogła uczestniczyć w stażu w ramach projektu pn.: „zGotuj sobie przyszłość 2” realizowanego ze Środków Europejskiego Funduszu Społecznego. W projekcie w ramach stażu udział wzięło 4 uczestników z Hufca Pracy w Przemkowie. Uczestnicy stażu spędzili w Maladze dwa tygodnie. Podczas pobytu realizowali program praktyk pod opieką hiszpańskich szefów kuchni poznając i przygotowując nowe receptury lokalnych potraw. Podwyższali i poszerzali kwalifikacje zawodowe oraz ćwiczyli język zawodowy branżowy w hiszpańskich przedsiębiorstwach. W czasie wolnym młodzież uczestniczyła w zaplanowanych wycieczkach. Uczestnicy stażu mieli okazję zwiedzić wiele ciekawych miejsc przez co poznali walory kulturowe i obyczajowe Hiszpanii.

Zdjęcia - Powrót uczestników z 1-13 Hufca Pracy w Przemkowie ze stażu w Hiszpanii – Malaga.
Tekst: Monika Widera -wychowawca 1-13 HP Przemków
Zdjęcia: Kamila Bielak – wychowawca 1-13 HP Przemków

240822 prz1

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.