
Grupa uczestników z 1-13 Hufca Pracy w Przemkowie zakończyła zagraniczny staż zawodowy dla kucharzy w Hiszpanii. Młodzież mogła uczestniczyć w stażu w ramach projektu pn.: „zGotuj sobie przyszłość 2” realizowanego ze Środków Europejskiego Funduszu Społecznego. W projekcie w ramach stażu udział wzięło 4 uczestników z Hufca Pracy w Przemkowie. Uczestnicy stażu spędzili w Maladze dwa tygodnie. Podczas pobytu realizowali program praktyk pod opieką hiszpańskich szefów kuchni poznając i przygotowując nowe receptury lokalnych potraw. Podwyższali i poszerzali kwalifikacje zawodowe oraz ćwiczyli język zawodowy branżowy w hiszpańskich przedsiębiorstwach. W czasie wolnym młodzież uczestniczyła w zaplanowanych wycieczkach. Uczestnicy stażu mieli okazję zwiedzić wiele ciekawych miejsc przez co poznali walory kulturowe i obyczajowe Hiszpanii.
Zdjęcia - Powrót uczestników z 1-13 Hufca Pracy w Przemkowie ze stażu w Hiszpanii – Malaga.
Tekst: Monika Widera -wychowawca 1-13 HP Przemków
Zdjęcia: Kamila Bielak – wychowawca 1-13 HP Przemków