flaga Ukrainy
  • Kontrast strony
MCK OHP w Świdnicy nawiązało współpracę z restauracją „La cantina by Harapkiewicz”

Młodzieżowe Centrum Kariery w Świdnicy nawiązało współpracę z restauracją „La Cantina by Harapkiewicz”. Dzięki podpisanemu porozumieniu dwóch uczniów kształcących się na stanowisku kucharza odbędzie praktyki w restauracji, gdzie będą poznawać metody przygotowywania dań inspirowanych tradycją polską i kuchnią śródziemnomorską. Ponadto młodzież zapozna się z organizacją pracy w kuchni, przygotowywaniem potraw wysokiej jakości oraz profesjonalną obsługą gości. Przygotowanie zawodowe będzie realizowane pod okiem uznanego szefa kuchni pana Wojciecha Harapkiewicza, który doświadczenie zdobywał w prestiżowych restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Szwajcarii, Niemczech i Włoszech. Pan Wojciech jest także laureatem tytułu Szefa Kuchni Tradycyjnej 2018 wymienionym w przewodniku Gault & Millau Polska. Jego pasja do łączenia tradycyjnych smaków z nowoczesnymi technikami kulinarnymi oraz bogate doświadczenie zawodowe czynią go doskonałym instruktorem praktycznej nauki zawodu. Podpisane porozumienie z „La Cantina by Harapkiewicz” jest dowodem na to, że Ochotnicze Hufce Pracy skutecznie łączą edukację teoretyczną i praktyczną w realnych warunkach zawodowych. Takie inicjatywy pozwalają młodym ludziom nie tylko lepiej przygotować się do wymagań rynku pracy, ale także budować pewność siebie i rozwijać pasję do wybranego zawodu.

Tekst: Nikola Rzońca - pośrednik pracy MCK Świdnica

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.