flaga Ukrainy
  • Kontrast strony
Międzynarodowy Dzień Gofra w Hufcu Pracy w Górze

Kto z nas nie lubi gofrów. Tych cudownie chrupiących wafli pieczonych w gofrownicy o prostokątnym kształcie i charakterystycznej kratownicy. Podawane na słodko lub wytrawnie, z owocami i bitą śmietaną, polewą czekoladową lub toffi, ze świeżymi owocami i kolorową posypką oraz gofry warzywne – opcji do wyboru jest naprawdę wiele. Ciekawostką jest również fakt, że gofry nie są daniem współczesnym, ale ich historia sięga czasów średniowiecznych. Dnia 25.03.2025 roku uczestnicy Hufca Pracy w Górze z okazji Dnia Gofra również postanowili przygotować smaczne gofry. Było wiele zabawy podczas przygotowywania tych cudeniek kulinarnych, a przede wszystkim słodko, smacznie i kolorowo. Gofry wyszły znakomite!

Tekst i zdjęcia- Anna Demkowicz wychowawca HP Góra

250325 go2250325 go3250325 go4250325 go5

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.