
Malaga to z pewnością miejsce wyjątkowe i to nie tylko w Hiszpanii, ale w skali świata! Już 4 sierpnia młodzież z 1-13 Hufca Pracy w Przemkowie weźmie udział w stażu w Maladze w zawodzie kucharz. Czterech uczestników hufca będzie miało możliwość wyjechać do Hiszpanii na dwa tygodnie podczas którego będzie odbywać staż, gdzie pod okiem profesjonalnych kucharzy będzie mogła szkolić swoje doświadczenia w gotowaniu. Podczas wyjazdu młodzież pozna kulturę oraz kuchnie Hiszpańską. Będzie miała okazję także skorzystania z wycieczek oraz wyjść do muzeum i wiele innych atrakcji przygotowanych przez organizatora. Uczestnicy z dużym zaangażowaniem oraz zainteresowaniem czekają na dzień wyjazdu na staż. W Przemkowskim Hufcu Pracy trwają cały czas przygotowania oraz sporządzanie najpotrzebniejszych dokumentów przez wychowawców związanych z wyjazdem, aby uczestnicy z spokojną głowa i zaangażowanie wyruszyli w podróż na staż po świecie Hiszpańskiej kuchni. Podróżując poznajemy zupełnie nowa kulturę, mamy okazję przeżyć mnóstwo przygód, których nie doświadczylibyśmy nigdzie indziej. Warto jest być otwartym na nowe wyzwania.
Zdjęcie nr 1,2. Uczestnicy wraz z opiekunami prawnymi podczas podpisywania umów polsko hiszpańskich. Opracowanie i zdjęcia: Magdalena Maślankiewicz- st. wych z 1-13 HP Przemków