
Młodzieżowe Centrum Kariery w Wołowie, w ramach działań FestiFunDays przeprowadziło wizyty studyjne u lokalnych pracodawców: Restauracja BIS Motel oraz Pizzeria PaPi podczas, których uczestnicy 1-4 HP Wołów mogli zaprezentować swoje umiejętności kulinarne w środowisku pracy. Talent kulinarny to umiejętność przygotowywania potraw w sposób wyjątkowy, twórczy i smaczny. Uczestnicy uczą się tworzyć dania, łączyć składniki w niebanalny sposób oraz eksperymentować z różnymi technikami gotowania. Talent kulinarny to pasja do gotowania, ciągłe doskonalenie swoich umiejętności. Można go rozwijać przez naukę, praktykę, a także inspirowaniem się kuchniami świata. Wizyty miały na celu zapoznanie się z codzienną pracą kucharza, obserwacją procesu przygotowywania potraw, pokazaniem różnorodnych talentów kulinarnych, rozwijaniem kreatywności w kuchni, promowaniem zawodów gastronomicznych. Wizyty studyjne, których celem jest pokazanie talentu kulinarnego, to świetna okazja do zaprezentowania swoich umiejętności, kreatywności i pasji do gotowania.
Tekst i zdjęcia : Katarzyna Nowicka doradca zawodowy, Dorota Wójcik pośrednik pracy.