
Młodzież Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Ząbkowicach Śląskich podczas nauki zawodu kucharz, wraz z instruktorem często podejmuje się wielu kulinarnych wyzwań. Tym razem korzystając z trwającej jesiennej aury, uczestnicy postanowili stworzyć smakowite potrawy z dynią w roli głównej. Owoce jesieni znakomicie nadają się do przetworzenia i w sposób niezwykły zamieniają się w przepyszne dania. Słodkie naleśniki z sosem dyniowym oraz lasagne cukiniowo-dyniowa swoim aromatem rozniosły wspaniały zapach po całym Ośrodku, poświadczając że umiejętności młodych kucharzy plasują się na wysokim poziomie. Nauka zawodu kucharz w OSiW OHP w Ząbkowicach Śl. to zdobywanie podstawowej wiedzy z zakresu gotowania, pieczenia i smażenia, a także obróbka produktów i co najciekawsze, sięganie po ciekawe i egzotyczne smaki.
Tekst: Dominika Frączkowska – specjalista ds. administracji OSiW Ząbkowice Śl. Zdjęcia: Renata Lubczyńska – instruktor pnz kucharz OSIW Ząbkowice Śl. Wszystkie osoby widoczne na zdjęciach wyraziły zgodę na publikację wizerunku
Zdjęcia:
- Gotowe potrawy
- Młodzi kucharze
- Uczestnicy podczas praktyk