
Uczestnicy kształcący się w zawodzie cukiernika przygotowali podczas praktycznej nauki zawodu słodkie wypieki z okazji Dnia Matki – specjalnie dla swoich mam
W Hufcu Pracy 5-23 w Skierniewicach uczczono Dzień Matki w wyjątkowo słodki sposób. To jedno z najpiękniejszych świąt w roku stało się doskonałą okazją do połączenia praktycznej nauki zawodu z wyrażeniem wdzięczności wobec najbliższych. Dzięki uprzejmości Zakładu Cukierniczego „Jacek Olejnik”, uczestnicy uczący się w zawodzie cukiernika mieli możliwość zaprezentowania swoich umiejętności, przygotowując własnoręcznie ciasta i ciasteczka, które z dumą podarują swoim mamom.
Zaangażowanie młodych cukierników było widoczne na każdym etapie pracy – od planowania, przez wypiekanie, aż po staranne dekorowanie słodkich upominków. Zadbali o każdy detal, chcąc, by ich wypieki były nie tylko smaczne, ale także piękne i wyjątkowe – tak jak osoby, dla których zostały stworzone.
Takie działania nie tylko kształcą i rozwijają umiejętności zawodowe uczestników, ale również budują więzi międzyludzkie i uczą wyrażania uczuć poprzez gesty. W tym przypadku – pachnące, kolorowe i pełne serca.
Tekst i zdjęcia: Kadra HP 5-23 Skierniewice
Redakcja: Marta Jarczewska, ŁWK OHP