flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

KOKU SUSHI … To właśnie tutaj uczniowie z OSiW Nowa Sól mieli przyjemność poznać techniki przygotowywania rolek sushi. Właściciele restauracji Pani Marta i Pan Krystian z pasją i zaangażowaniem opowiedzieli młodzieży, że najważniejszym składnikiem sushi jest ryż. Należy podejść do tego z dużą dozą cierpliwości i ściśle trzymać się receptury. 

Bambusowa mata, algi norii, ryż, kolorowe dodatki warzywne oraz ryby… i sprawne ręce, które poradzą sobie z zawijaniem rolki! Dzięki zespołowi KOKU SUSHI z Nowej Soli młodzież miała okazję zmierzyć się z nowym wyzwaniem robienia sushi i przetestować swoje umiejętności kucharskie.

Najprostszą formą sushi jest hosomaki - małe rolki nadziane ryżem i innym jednym składnikiem. Bardziej skomplikowane futomaki - duże, grube rolki nadziewane kilkoma składnikami.

CEIPM z Zielonej Góry oraz OSIW Nowa Sól serdecznie dziękują restauracji KOKU SUSHI za nowe doznania smakowe. Zapraszamy do KOKU SUSHI na pyszną kuchnię japońską!

LUBU_29.05.2023_2.jpg

LUBU_29.05.2023_3.jpg

LUBU_29.05.2023_4.jpg

LUBU_29.05.2023_5.jpg

LUBU_29.05.2023_6.jpg

LUBU_29.05.2023_7.jpg

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.