flaga Ukrainy
  • Kontrast strony
Uczestnicy Ośrodek Szkolenia i Wychowania w Nowej Soli w czasie wakacji nie próżnowali ❗ Przez ostatni tydzień brali udział w lokalnym programie autorskim pn.”Kuchnia Iberyjska”. Pomysł ten zrodził się w głowie🤯 w związku z tym, że pod koniec września kucharze 4-5 OSiW Nowa Sól uczestniczyć będą w programie Erasmus + i wyjadą na trzytygodniowy staż do Lizbony.👨‍🍳👩‍🍳
Młodzi kucharze pod czujnym okiem instruktora praktycznej nauki zawodu poznawali tajniki kuchni hiszpańskiej🇪🇸 i portugalskiej🇵🇹. Kuchnia portugalska jest wyjątkowo zróżnicowana i bogata w dania z owocami morza, nie brakuje w niej jednak też dań mięsnych🥘, oraz warzyw🍅🥗 i owoców🍊🍍. Uczestnicy warsztatów każdego dnia wykonywali inne dania, które następnie były przez nich degustowane. Na stołach królowały: soczyste krewetki🍤, paella, dorsz🐟, który jest składnikiem wielu potraw, gazpacho, przepyszne churrosy, ciasteczka z kokosem i wiele, wiele innych.
Nie zabrakło również zajęć poświęconych historii, kulturze, czy tradycji. Młodzi kucharze z wielkim zaangażowaniem uczestniczyli w warsztatach. Była to doskonała okazja, aby przed wyjazdem choć w niewielkim stopniu zapoznać się z walorami smakowymi tego regionu. 😁

3. Desery

4. Przy pracy

6. młodzi Kucharze

5. Dania degustacyjne

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.