flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Z okazji Światowego Dnia Soku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Lanckoronie w dniu 27 maja odbyły się wydarzenia promujące zdrowy styl życia.

Uczestnicy wzięli udział w warsztatach kulinarnych, podczas których samodzielnie przygotowali świeżo wyciskane soki z różnorodnych owoców. Młodzi kucharze eksperymentowali z różnymi smakami i kompozycjami. Chętnie sięgali po klasyczne jabłka i pomarańcze jak i po egzotyczne kiwi czy ananasy. Oprócz części praktycznej zorganizowano również zajęcia edukacyjne poświęcone zasadom zdrowego żywienia i planowania codziennej diety. Młodzież dowiedziała się jak ważne jest regularne spożywanie warzyw i owoców oraz jak bilansować dietę by organizm otrzymywał niezbędne składniki odżywcze. Wydarzenie cieszyło się dużym zainteresowaniem i dostarczyło młodzieży inspiracji do zdrowszego stylu życia.

Fot. 3a

Fot. 4a

Fot.1 Uczestnicy podczas wyciskania soku

Fot.2 Młodzież z kierownik 6-5 OSiW, panią Marceliną Tyrpa-Opyrchał

Fot.3 Uczestnicy z instruktorem praktycznej nauki zawodu, panią Ireną Wyrostek

Tekst i zdjęcia – Kamila Łopata

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.