
Kucharze, absolwenci Szkoły Branżowej I stopnia, którzy w trzyletnim cyklu kształcenia zdobywali profesjonalne umiejętności w Jaciążku, zakończyli egzaminy potwierdzające kwalifikacje zawodowe.
Zadaniem egzaminatorów Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej była ocena umiejętności uczestników ustalonych w standardach wymagań będących podstawą przeprowadzania egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe. Zdający zostali zapoznani z przebiegiem egzaminu w etapie teoretycznym i praktycznym, a także odbyli instruktaż na stanowiskach egzaminacyjnych, które zostały wyposażone i zaopatrzone w surowce do wykonania zadań, zgodnie ze szczegółową specyfikacją CKE. Młodzi adepci sztuki kulinarnej zapoznali się z treścią zadania, dokumentacją do tego zadania oraz z instrukcjami bezpieczeństwa i obsługi maszyn, urządzeń i sprzętu obowiązującymi podczas pracy na stanowisku egzaminacyjnym.
Podczas trwania egzaminu uczestnicy wykazywali się umiejętnościami opracowania projektu realizacji i wykonania określonych prac z zakresu produkcji gastronomicznej.
Społeczność 7 – 2 OSiW składa serdeczne podziękowania instruktorom praktycznej nauki zawodu za trud włożony w przygotowanie młodzieży do egzaminu oraz za sprawną jego organizację.