
W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery w radomskiej jednostce OHP odbyły się warsztaty kulinarne z udziałem młodzieży ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. M. Grzegorzewskiej w Radomiu. Uczestnicy warsztatów wraz z uczniami z ośrodka, wspólnie przygotowywali najbardziej popularne włoskie danie – pizzę.
Celem warsztatów była przede wszystkim integracja między uczestnikami a wychowankami ośrodka oraz wzmocnienie praktycznego charakteru kształcenia i kompetencji zawodowych. Wspólna praca miała na celu również przygotowanie wychowanków do życia zawodowego , aby mogli w pełni zintegrować się ze środowiskiem i by było łatwiej po zakończeniu kształcenia wchodząc na rynek pracy.
Podczas spotkania nie zabrakło także chwili na rozmowy, zadawanie pytań i obustronne wymiany poglądów na temat osobistych talentów i zdolności. Młodzież chętnie opowiadała o swoich zainteresowaniach oraz planach na przyszłość.
Wspólna degustacja pizzy przygotowanej przez młodych ludzi zakończyła miło spędzony przez nich czas wspólnego działania.