flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Fot. 2 DBAM O SIEBIE I BLISKICH II EDYCJA WARSZTATY KULINARNE W 9 13 HPW dniu 23 listopada w przemyskim Zespole Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Zdrowe odżywianie – przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków z własnych przepisów”. Zajęcia odbyły się w ramach realizacji programu profilaktyczno-wychowawczego pt. „Dbam o siebie i bliskich – II edycja”.

Fot. 3 DBAM O SIEBIE I BLISKICH II EDYCJA WARSZTATY KULINARNE W 9 13 HPW trakcie warsztatów uczestników nie opuszczał dobry humor. Mnóstwo frajdy i satysfakcji, a także radość ze spędzonego razem czasu, wywołały na twarzach młodych ludzi szerokie uśmiechy. Warto również wiedzieć, że edukacja kulinarna w szkołach przynosi wiele pozytywnych skutków, m.in. kształtuje zdrowe nawyki żywieniowe, przełamuje bariery w poznawaniu nieznanych produktów i potraw oraz wpaja młodzieży zasady higieny. Dlatego tego typu inicjatywy z całą pewnością będą kontynuowane.

Program w swoim założeniu służy kształtowaniu wśród młodych ludzi postaw prozdrowotnych. Ma na celu wyrobienie wśród nich poczucia istoty dbania o zdrowie swoje i swoich najbliższych.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.