flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni przypada w tym roku w piątek 20 października. Obchodzimy go od 2004 roku a jego pomysłodawcą był dr Bill Gallagher ówczesny prezydent Światowego Związku Stowarzyszeń Szefów Kuchni (WASC). Święto to jest doskonałą okazją aby uhonorować, docenić i podziękować wszystkim tym, którzy gotowaniem zajmują się zawodowo.

Nasi uczestnicy uczący się zawodu kucharz z tej okazji przygotowali specjalne „Certyfikaty dla najlepszego szefa kuchni”  i wręczyli je swoim szefowym w zakładach pracy, w których realizują zajęcia praktyczne. Szefowie kuchni to osoby, które nie tylko przyrządzają menu, gotują, zarządzają całą kuchnią, ale również przekazują swoją wiedzę następnym pokoleniom, a tym skromnym gestem nasi uczestnicy wyrazili wdzięczność za ich ciężką pracę.

DZIEŃ SZEFA KUCHNI W TARNOBRZESKIM HUFCU 4

Dziękujemy wszystkim szefom kuchni, którzy zaspokajają nasze potrzeby kulinarne, za ich trudną i odpowiedzialną pracę, bo nie do końca zdajemy sobie sprawę z tego ile wysiłku wymaga przygotowanie smacznego, wartościowego i ładnie wyglądającego posiłku. A przecież jedzenie to bez wątpienia jedna z największych przyjemności człowieka.

DZIEŃ SZEFA KUCHNI W TARNOBRZESKIM HUFCU 1

DZIEŃ SZEFA KUCHNI W TARNOBRZESKIM HUFCU 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor tekstu i zdjęć: Małgorzata Byrska, st. wychowawca, 9-15 HP w Tarnobrzegu

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.