
W dniu 14.09.2020 r. uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu z klasy pierwszej szkoły branżowej w zawodzie kucharz przystąpili do konkursu, którego organizatorem jest Komenda Główna OHP na swoim profilu facebookowym. Po ubiegłotygodniowym zmaganiu fryzjerów teraz przyszedł czas na kucharzy.
Zadaniem konkursowym było przygotowanie najlepszego, ale przede wszystkich zdrowego dania obiadowego. Na zajęciach praktycznych uczestnicy pod okiem instruktorów p. Agnieszki Krupy oraz p. Eweliny Hejnar wybrali odpowiednie przepisy, a następnie przygotowali potrawy. Jako pierwsze danie młodzi kucharze przygotowali pyszny krem dyniowo-paprykowy oraz jako drugie danie dorsza w orzechach na buraczanym pęczaku.
Uczestniczki, które najlepiej poradziły sobie z zadaniem, tj. Elwira Rymar i Oliwia Wasłowicz wysłały swoje zgłoszenia do konkursu. Mamy nadzieję, że poprzez udział w tego rodzaju rywalizacji uczestnicy nie tylko sprawdzą się w swoim zawodzie, ale będą mieli okazję do zainspirowania się pomysłami osób z innych jednostek OHP, a przez to będą mogli rozwijać swoje zainteresowania i pasję do gotowania.