flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniu 19 marca w Przemyskim Zespole Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych odbył się lokalny etap konkursu „Sprawny w zawodzie 2025” w kategorii BHP z elementami prawa pracy.

Wzięli w nim udział uczestnicy 9-13 Hufca Pracy, klasy drugiej z Zasadniczej Szkoły Branżowej I stopnia. W pierwszym etapie wzięło udział 20 uczestników. Pytania obejmowały tematykę z zakresu prawa pracy i BHP. Uczestnicy bardzo poważnie podeszli do testu, gdyż wiedza, którą przyswoili w trakcie przygotowań, może w sposób wymierny przydać się w przyszłym życiu zawodowym. Każdy rozwiązywał test składający się z 50 pytań dotyczących m.in. zagrożeń w miejscu pracy.

Test sprawdzał nie tylko wiedzę ogólną, ale także umiejętności wykorzystywania teorii w praktyce. W etapie lokalnym najwięcej punktów zdobył Kacper Szustalik, który będzie reprezentować 9-13 Hufiec Pracy w Przemyślu na szczeblu wojewódzkim.

LOKALNY ETAP KONKURSU SPRAWNY W ZAWODZIE 2025 W KATEGORII BHP 2LOKALNY ETAP KONKURSU SPRAWNY W ZAWODZIE 2025 W KATEGORII BHP 3Tekst i zdjęcia: Joanna Żaczek - St. wych. 9-13 HP w Przemyślu

Zdjęcia: Gracjan Kurasz - Uczestnik 9-13 HP w Przemyślu

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.