
Walentynki to międzynarodowe święto zakochanych. Do Polski trafiło w latach 90 XX wieku i szybko stało się jednym z naszych ulubionych świąt. Jedni je uwielbiają, inni krytykują. Ale wbrew pozorom jest to również dzień, który możemy spędzić z innymi bliskimi sercu osobami. Zwyczaje walentynkowe przyjęły formę obdarowywania się upominkami, kartkami, słodkościami oraz kwiatami, ale nie tylko.
Uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu podczas zajęć praktycznych przygotowali z tej okazji słodkości i potrawy walentynkowe, które mogą zainspirować zakochanych: sałatkę owocową, panna cottę, kolorową galaretkę, deser malinowy, placek truskawkowy z galaretką, kruche ciasteczka, roladę drobiową z sercem marchewkowym, rozetki z ziemniaków z miksem sałat, parówkowe serca oraz kanapki dekoracyjne.
Potrawami tymi obdarowali koleżanki i kolegów oraz pracowników Ośrodka.
AUTOR ARTYKUŁU: Agnieszka Krupa – instruktor ds. szkolenia zawodowego
AUTOR ZDJĘĆ: Ewelina Hejnar - instruktor ds. szkolenia zawodowego