flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniu 23 lutego w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu w ramach programu edukacyjno – profilaktycznego ,,Śladami przeszłości” odbyły się zajęcia kulinarne. Były one przeprowadzone przez panią mgr Joannę Półchłopek – wykładowcę Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie.

WARSZTATY SEROWARSKO CHLEBOWE W OSIW IWONICZWWOOOOOOOOOOOOSIW

Zajęcia rozpoczęły się wykładem na temat właściwości mleka i potraw, jakie możemy z niego przyrządzić. Następnie odbyły się zajęcia praktyczne. Młodzież pod okiem naszego gościa nauczyła się wyrabiać sery podpuszczkowe oraz poznała tajniki pieczenia paluchów drożdżowych tradycyjnymi metodami. Nie zabrakło też słodkości. Uczestnicy wykonali deser – galaretkę z kwaśnego mleka z musem truskawkowym. Po zakończeniu zajęć odbyła się degustacja przygotowanych potraw. Zniknęły one szybko.  Świadczy to o tym, że były bardzo pyszne.

WARSZTATY SEROWARSKO CHLEBOWE W OSIW IWONICZ 2

Zajęcia  sprawiły uczestnikom  dużo radości. Ich celem było rozwijanie pasji i umiejętności uczestników związanych z ich przyszłym zawodem oraz rozbudzenie zainteresowań tradycją.

DSC_0343
DSC_0343
Warsztaty
DSC_0348
DSC_0348
Warsztaty
DSC_0351
DSC_0351
Warsztaty
DSC_0356
DSC_0356
Warsztaty
DSC_0366
DSC_0366
Warsztaty
DSC_0298
DSC_0298
Warsztaty
DSC_0325
DSC_0325
Warsztaty
DSC_0329
DSC_0329
Warsztaty
DSC_0333
DSC_0333
Warsztaty
DSC_0338
DSC_0338
Warsztaty

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.