flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniu 14 września 2022 r. uczniowie klasy III BS  w zawodzie kucharz wraz z panią Małgorzatą Wawro wzięli udział w wycieczce przedmiotowej do Zakładów Wędliniarskich w Miejscu Piastowym.

W zakładzie przywitała nas pani  Justynka specjalista do spraw HACCP, która oprowadziła nas po całej hali produkcyjnej i zapoznała z procesem uboju trzody chlewnej od momentu przyjęcia surowca (tusz ) na zakład, następnie rozbiórkę na poszczególne elementy, proces produkcji wyrobów wędliniarskich, wyrobów podrobowych oraz cały proces magazynowania i ekspedycji produktów. Młodzież  zwróciła uwagę na nowoczesny proces produkcji, jak również na bardzo wysoki poziom higieny podczas  wyborów mięsnych.

Wycieczka ta była bardzo interesująca i dużo rzeczy, które mogliśmy zobaczyć, na pewno wykorzystamy na lekcji technologii oraz w życiu codziennym. Uczniowie oraz nauczycielka dziękują za bardzo miłe przyjęcie, poczęstunek oraz okazane zaangażowanie w prezentacji zakładu.   

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.