flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Zajęcia kulinarne wdębickim hufcu 2W okresie letnim dysponujemy bogatą gamą warzyw i owoców. Powinniśmy z tego korzystać w różnych postaciach ponieważ są bogactwem witamin i minerałów.

24 sierpnia uczestnicy 9-19 Hufca Pracy w Dębicy wzięli udział w zajęciach kulinarnych „Wakacyjne, owocowe koktajle”. Młodzież uczyła się przy pomocy blendera tworzyć różne kompozycje smakowe z dostępnych owoców i warzyw. Miała do dyspozycji: maliny, borówki, banany, szpinak, seler naciowy, jabłka, cytryny oraz bakalie.  Każdy miał swój pomysł na wykonanie autorskiego koktajlu. Spotkanie zakończyło się degustacją.

Zajęcia zachęciły młodzież do wykorzystania sezonowych owoców i warzyw do wykonania pożywnych, zdrowych napojów.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.