
1 lutego młodzi kucharze z Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Iwoniczu w ramach zajęć praktycznych przygotowali pyszne, kolorowe i przede wszystkich zdrowe przekąski.
Młodzież z klasy 2 szkoły branżowej prowadzona przez instruktora panią Dorotę Jakubczyk wykonała m.in.: tartinki z ogórka, roladki z tortilli, kolorowe kanapeczki, koreczki, muszle makaronowe z sałatką, roladki z szynki i ogórka, sałatkę w słoiczkach. Młodzi kucharze mieli również świetną zabawę podczas dekorowania potraw. Każdy miał własny pomysł, co widać na załączonych zdjęciach. Po skończonej pracy przyszedł czas na prezentację wyrobów, w której uczestniczyła Zastępca Wojewódzkiego Komendanta Pani Renata Trybus.
Zajęcia praktyczne odbywają się w z zachowaniem reżimu sanitarnego w małych grupach, tak aby młodzież mogła jak najwięcej nauczyć się swojego przyszłego zawodu. Jednocześnie zajęcia w tradycyjnej formie są miłą odskocznią od trwającej nauki zdalnej i pozwalają na doskonalenie swoich umiejętności zawodowych.