flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Uczestnicy 11-5 Hufca Pracy w Lęborku wzięli udział w warsztatach kulinarnych z robienia pizzy w Pizzerii „Toscana” w Lęborku. Warsztaty rozpoczęły się od nauki przygotowywania znakomitego ciasta, czyli podstawy każdej pizzy. Uczestnicy dowiedzieli się jakie są rodzaje mąki i w jaki sposób mogą ją prawidłowo wykorzystać.

W trakcie zajęć oceniali gotowość ciasta do wypieku, własnoręcznie rozkręcali placek, każdy indywidualnie, według swoich ulubionych dodatków „ozdabiali” swoją pizzę, następnie wciągali placek na łopatkę i wrzucali do pieca. Gdy pizza była gotowa, uczestnicy wyciągali ją z pieca, po czym konsumowali swoje „dzieła”.

W radosnej atmosferze nasi uczestnicy zostali prawdziwymi profesjonalistami, którzy potrafią zrobić doskonałą pizzę z różnymi dodatkami.

Warsztaty_z_robienia_pizzy_w_11.jpg

Autor tekstu: Kamilla Bednarz
Autor zdjęć: Kamilla Bednarz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.