flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Dnia 15 kwietnia 2025 r.Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Człuchowie unosił się cudowny zapach świątecznych potraw. Nasza zdolna młodzież, kształcąca się z zawodzie kucharz, pod czujnym okiem instruktora praktycznej nauki zawodu, Pani Iwony Sommerfeld, z ogromnym zaangażowaniem przygotowała tradycyjne wielkanocne przysmaki.

Na stole królowały: aromatyczna pieczeń rzymska z jajkiem, jajka faszerowane, które zachwycały wyglądem i smakiem. Świeża i kolorowa sałatka warzywna, idealne uzupełnienie świątecznego menu. Puszyste i słodkie babki wielkanocne oraz sernik, bez których ciężko wyobrazić sobie święta. Dzięki ich ciężkiej pracy i pasji do gotowania, uczestnicy Ośrodka będą mogli wspólnie skosztować tych pyszności podczas spotkania wielkanocnego.

To wspaniała okazja do integracji i celebrowania świątecznej atmosfery. Ogromne brawa dla przyszłych kucharzy i Pani Iwony za włożony trud i piękne efekty. Życzymy smacznych i radosnych Światy Wielkanocnych.

1744721544616.jpg

1744721566819.jpg

1744721610890.jpg

Autor tekstu: Monika Hoppe
Autor zdjęć: Monika Hoppe

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.