
Dnia 15 kwietnia 2025 r. w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Człuchowie unosił się cudowny zapach świątecznych potraw. Nasza zdolna młodzież, kształcąca się z zawodzie kucharz, pod czujnym okiem instruktora praktycznej nauki zawodu, Pani Iwony Sommerfeld, z ogromnym zaangażowaniem przygotowała tradycyjne wielkanocne przysmaki.
Na stole królowały: aromatyczna pieczeń rzymska z jajkiem, jajka faszerowane, które zachwycały wyglądem i smakiem. Świeża i kolorowa sałatka warzywna, idealne uzupełnienie świątecznego menu. Puszyste i słodkie babki wielkanocne oraz sernik, bez których ciężko wyobrazić sobie święta. Dzięki ich ciężkiej pracy i pasji do gotowania, uczestnicy Ośrodka będą mogli wspólnie skosztować tych pyszności podczas spotkania wielkanocnego.
To wspaniała okazja do integracji i celebrowania świątecznej atmosfery. Ogromne brawa dla przyszłych kucharzy i Pani Iwony za włożony trud i piękne efekty. Życzymy smacznych i radosnych Światy Wielkanocnych.
Autor tekstu: Monika Hoppe
Autor zdjęć: Monika Hoppe