flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Uczestnicy 12-17 Hufca Pracy w Jaworznie, wzięli udział w warsztatach przeprowadzonych w ramach profilaktyki społecznej ”Wiem co jem, wiem co kupuję”. Uczestnicy zostali zapoznani ze naturalnymi  sposobami wzmacniania odporności organizmu poznali zasady zdrowego żywienia, oraz sposoby czytania  ze zrozumieniem etykiet umieszczanych na produktach spożywczych. Zwrócono również uwagę na prawidłowy relaks, uprawianie sportu oraz hartowanie organizmu. Wychowawcy przypomnieli również o konieczności mycia owoców i warzyw, myciu rąk po wyjściu z toalety, oraz dbania o prawidłową higienę jamy ustnej. Warsztaty miały na celu budowanie świadomości o  wpływie spożywanych produktów na codzienne życie, wspomaganie młodzieży w dokonywaniu dobrych wyborów podczas zakupów spożywczych,  kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych w szkole, w domu rodzinnym, promowanie zachowań prozdrowotnych, czyli aktywnego spędzania wolnego czasu. Na koniec warsztatów miłą niespodzianką, był poczęstunek składający się z owoców oraz zdrowych przekąsek.

1
1
3
3

Tekst: Jolanta Kozłowska

Zdjęcia: Jolanta Kozłowska

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.