
Święta Wielkanocne przypadają w tym roku na początek kwietnia ,więc już wkrótce.
Najwyższa pora zaplanować jakie wypieki będą gościły na naszych stołach. Hufiec Pracy w Żywcu chcąc zainspirować naszą młodzież zorganizował konkurs „ Ciasta Tradycyjne” Brali w nim udział uczestnicy uczący się w Branżowej Szkole I stopnia w Żywcu w zawodzie kucharz. Forma przeprowadzonego konkursu to oczywiście – on-line. Nadesłane prace zawierały zdjęcia ciast ,oraz przepisy i opisy wykonania. Babki , mazurki wyglądały smakowicie i bardzo ładnie, ozdobione fantazyjnymi dekoracjami cukierniczymi. Jury pod kierunkiem Pani Aleksandry Katany – Pietraszko nauczycielki przedmiotów zawodowych wybrało najlepsze prace i przyznało :I miejsce Anna Mrowiec, II miejsce – Ksenia Pawlus, i III miejsce Justyna Kolasa . Na wyróżnienie zasłużyły prace Adriana Paszko, Samuela Mizi oraz Rafała Kublina . Wszyscy wymienieni otrzymali nagrody rzeczowe oraz dyplomy . Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem . I tylko trochę żal , patrząc na zdjęcia ,że nie można poczuć zapachu i posmakować tych specjałów.