flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniu 12 lutego 2025 roku przeprowadzony został hufcowy etap konkursu „Sprawny w zawodzie – Cukiernik”, który odbył się w Zakładzie Cukierniczym „TOSCANIA” we Włoszakowicach, obejmował część teoretyczną, gdzie test wiedzy składał się z 30 pytań. Uczestniczki zaprezentowały również umiejętności praktyczne przygotowując słodkie wyroby cukiernicze.

Nad prawidłowym przebiegiem konkursu czuwała komisja konkursowa: Przewodnicząca Pani Mirosława Malepszak z Zakładu Cukierniczego „TOSCANIA”, Komendant Hufca Pracy – Pani Ewa Moryson, Wychowawca - Pan Paweł Maćkowiak.

Po podsumowaniu wszystkich wyników komisja konkursowa wyłoniła dwie laureatki, które zdobyły największą liczbę punktów i zakwalifikowane zostały do wojewódzkiego etapu konkursu.

Tekst: Ewa Moryson
Zdjęcia: Paweł Maćkowiak

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.