flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Dla uczestników Ochotniczych Hufców Pracy ze szkół branżowych kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej zorganizowane zostało seminarium branżowe. Przygotowanie młodzieży do pracy w tak specyficznej branży wymaga poznania i zastosowania specjalistycznej wiedzy.

Podczas tego spotkania uczestnicy poznali między innymi podstawowe zasady jak wdrożyć HACCP w firmie oraz jak należy poprawnie prowadzić dokumentację w HACCP. Uczestnicy poszerzyli swoją wiedzę związaną z żywieniem zbiorowym, poznali procedury w systemie HACCP, a przede wszystkim podnieśli świadomość znaczenia bezpiecznego żywienia. Seminarium pozwoliło również młodzieży na wymianę doświadczeń, pomysłów i innowacyjnych rozwiązań w obszarze gastronomii.

Tekst: Anna Nowinowska- Krzyżaniak
Zdjęcia: Aneta Karmowska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.