flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Gofry – smak dzieciństwa, lata i wspomnienie szumu nadmorskich fal. Przysmak podawany na słono lub słodko, chrupiący na zewnątrz i miękki w środku.

Czekając na przyjście wiosny, młodzież z Hufca Pracy we Wrześni wraz z uczestnikami koła kulinarnego postanowiła własnoręcznie przygotować gofry, które były preludium do nadchodzących, ciepłych temperatur, a także wyczekanych przez wszystkich wakacji. Członkowie koła mieszali, miksowali i ubijali składniki, żeby w końcu stworzyć ciasto, które po upieczeniu stanie się goframi. Chrupkie słodkości zostały przez uczestników udekorowane cukrem pudrem, bitą śmietaną, czekoladą oraz owocami.

Chętnych do spróbowania było niemało. Gofry otrzymali uczniowie, nauczyciele i pracownicy Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 we Wrześni, a także kadra wychowawcza Hufca Pracy we Wrześni. Dzień minął pracowicie, ale efektownie i smakowicie.

Września 15.03.2024r

Tekst: Martyna Pietryga
Zdjęcia: Martyna Pietryga, Paulina Stawska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.