flaga Ukrainy
  • Page contrast

Soczysty kawałek mięsa wieprzowego, dobrze doprawiona panierka i optymalne wysmażenie. Kotlet schabowy to jedno z klasycznych dań polskiej kuchni, który wciąż i zasłużenie króluje na niedzielnym stole w wielu polskich domach.

Sekret idealnego "schaboszczaka" to naturalnie mięso dobrej jakości, przyprawy, ale najważniejszy jest kucharz i jego zamiłowanie do naszej kuchni. Wszystkie te czynniki są niezbędne do tego, żeby powstał idealny kotlet.

Nasi kucharze pod kierunkiem Pani Janiny instruktora w zawodzie kucharz zmierzyli się z tym wyzwaniem. Na zajęciach praktycznych przygotowali wszystko, co niezbędne i usmażyli różne rodzaje kotletów schabowych. Były min. kotlety tradycyjne w złotej panierce, schabowe pod pieczarkowo- serową kołderką oraz kotlety smażone saute. Jako dodatek były placki ziemniaczane i surówka z kiszonej kapusty. Efekt pracy kucharzy został oceniony podczas obiadu. Wszystkim bardzo smakowały kotlety usmażone przez adeptów trudnej sztuki kulinarnej.

1

2

3