flaga Ukrainy
  • Page contrast

W 12-29 Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Częstochowie uczestnicy klasy VII i VIII przez dwa dni uczestniczyli w warsztatach kulinarnych.  Przyszli kucharze przygotowywali poświąteczne potrawy. Gotowali zdalnie pod czujnym okiem instruktora. Nie brakowało pomysłów.

- Do swoich potraw uczestnicy wykorzystali produkty, które zostały w lodówce po świętach. Nic się więc nie zmarnowało, cel zadania kulinarnego został osiągnięty – mówi Małgorzata Kaluga, instruktor. – Każdy z uczestników otrzymał przepis na zaproponowane przez siebie danie, potem ruszył do kulinarnej walki na smaki, a po przygotowaniu potrawy zaprezentował ją na zdjęciu.

Na stołach młodych adeptów sztuki kulinarnej królowały przeróżne potrawy: bigosy, zapiekanki ziemniaczane, kapusty zasmażane, jajecznice, pierogi, spaghetti, kluski śląskie. Palce lizać!

fota
fota
IMG_20200721_080905
IMG_20200721_080905
IMG_20200731_223358_1
IMG_20200731_223358_1
IMG_20201002_200603
IMG_20201002_200603
IMG_20201002_200606
IMG_20201002_200606
IMG_20201122_142650
IMG_20201122_142650
IMG_20201223_212924
IMG_20201223_212924
IMG_20201224_130731
IMG_20201224_130731
IMG_20210131_143516
IMG_20210131_143516
IMG_20210409_110606
IMG_20210409_110606

Tekst: Beata Marciniak - wychowawca

Zdjęcia: uczestnicy