flaga Ukrainy
  • Page contrast

Przyszli kucharze z Zakładu Doskonalenia Zawodowego - Branżowa Szkoła I Stopnia w Żarkach  uczestniczyli w zdalnych warsztatach kulinarnych. Przyrządzali weekendowe potrawy pod czujnym okiem instruktora.

Uczestnikom 12-29 Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Częstochowie nie brakowało kulinarnych pomysłów. Do swoich potraw uczniowie klas I,II I III wykorzystali produkty, które mieli pod ręką. Każdy z uczestników przyrządzał danie dnia według przepisu  przygotowanego przez instruktora. 

Na stołach młodych adeptów sztuki kulinarnej królowały przystawki m.in: sałatka z buraczków, ziemniaków, marchewki i cebuli oraz zimne nogi. Drugie danie: grillowana karkówka przyprawiana ziołami, kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i żółtym serem podany z ryżem oraz przepyszne desery - deser z bitą śmietaną truskawkami i bazylią, sernik, babka cytrynowa...

IMG_20210319_104954
IMG_20210319_104954
IMG_20210322_145837
IMG_20210322_145837
IMG_20210331_183050
IMG_20210331_183050
received_195503955384517.jpeg
received_195503955384517.jpeg
received_728381017839564.jpeg
received_728381017839564.jpeg
received_1218874078515856.jpeg
received_1218874078515856.jpeg
received_2704764203177205.jpeg
received_2704764203177205.jpeg
sałatka z buraka osiw czestochowa 20.04.2021
sałatka z buraka osiw czestochowa 20.04.2021

Tekst: Beata Marciniak - wychowawca

Zdjęcia: uczestnicy