flaga Ukrainy
  • Page contrast

W dniu 29.01.2021r zostały przeprowadzone warsztaty kulinarne dla uczestników Hufca Pracy w Żywcu, uczniów klasy III i II Branżowej Szkoły Zawodowej. Szkolenie było  realizowane w Zespole Szkól Ekonomiczno Gastronomicznych w Żywcu.

Prowadzący –trener kulinarny , szef kuchni Pan Daniel Jakubiec, pokazał tajniki sztuki kulinarnej, przypomniał techniki wykonania sosów , zasmażek i gotowania jajek. Młodzież według wskazówek przygotowała : jajka poszetowe z sosem holenderskim i szparagami, krem z palonych pomidorów ,pierogi  z farszem ziemniaczanym z dodatkiem bryndzy, a na deser gruszkę w sosie angielskim.  Młodym kucharzom  pracowało  się bardzo dobrze ponieważ korzystali z nowoczesnego sprzętu  pracowni gastronomicznej, oraz wsparcia koordynatora ze strony szkoły Pani mgr inż. Barbary Słonki- Gibas, której bardzo dziękujemy.

 Warsztaty były elementem przygotowania do egzaminu zawodowego. Życzymy wszystkim uczestnikom zdobycia kwalifikacji potwierdzających przygotowanie zawodowe w zawodzie kucharz. Bardzo dziękujemy  Panu Danielowi Jakubcowi za współprace i profesjonalne przygotowanie szkolenia.

 Planujemy następne warsztaty.

29.01 4
29.01 4
29.01 6
29.01 6
29.01 7
29.01 7
29.01.2
29.01.2
29.01.3
29.01.3
29.01.5
29.01.5
29.01
29.01
 
Dzień Dobry zdjęcia i tekst Rodak Maria