flaga Ukrainy
  • Page contrast

W dniu 19.10.2021r zostały przeprowadzone warsztaty kulinarne dla uczestników Hufca Pracy w Żywcu, uczniów klasy III , Branżowej Szkoły I stopnia. Szkolenie było  realizowane w Zespole Szkól Ekonomiczno Gastronomicznych w Żywcu w nowoczesnej sali gastronomicznej.

Prowadzący –trener kulinarny , szef kuchni Pan Daniel Jakubiec, przekazał praktyczną wiedzę kulinarną, sprawnie   prowadził młodzież przez tajniki sztuki kucharskiej . Uczestnicy według wskazówek gotowali zupę dyniową z dodatkiem mleka kokosowego, której smak został wzmocniony  imbirem i sosem chilli. Następnymi daniami były pierogi leniwe w biało czerwonym sosie z białej czekolady i wiśni oraz tortellini z łososiem i serem ricotto. Deser to poezja smaku - mus truskawkowy ozdobiony espumą z białej czekolady, oraz jabłko pod pierzynką z kruszonką . Młodym kucharzom  pracowało  się bardzo dobrze ponieważ korzystali z nowoczesnego sprzętu  pracowni gastronomicznej, oraz wsparcia  ze strony szkoły Pani mgr inż. Barbary Słonki- Gibas oraz mgr inż. Jolanty Graczek którym  bardzo dziękujemy.

 Warsztaty były elementem przygotowania do egzaminu zawodowego Życzymy wszystkim uczestnikom zdobycia kwalifikacji potwierdzających przygotowanie zawodowe w zawodzie kucharz. Bardzo dziękujemy  Panu Danielowi Jakubcowi za współprace i profesjonalne przygotowanie szkolenia.

wae19 1
wae19 1
waesztaty19
waesztaty19
war 19
war 19
war191
war191
war192
war192
war193
war193
war194
war194
war195
war195
war196
war196
war197
war197
war198
war198
war199
war199

 Planujemy następne warsztaty.