
20 lutego 2025 roku pod okiem profesjonalnej kadry nasi kucharze ćwiczyli przed Konkursem „Mały Masterchef” przygotowanie dań obiadowych kuchni śródziemnomorskiej i deserów. Ten etap kończy projekt „zGOTUJ sobie przyszłość 2”. Młodzież ćwiczyła dania z krewetkami, pstrągiem, a wszystko zaczęliśmy obchodami Tłustego Czwartku od hiszpańskich pączków. 27 lutego 2025 roku zacznie się „walka” o kubki smakowe komisji konkursowej i uczestnicy projektu z HP Dzierżoniów zmierzą się z innymi ekipami, które brały udział w wyjeździe do Malagi w sierpniu 2024 roku. Dziękujemy całej kadrze wychowawczej i organizatorom przedsięwzięcia, za umożliwienie udziału w konkursie, co pozwoli uczestnikom rozwinąć skrzydła i zdobyć szlify w kucharskim fachu. Wszystkim życzymy hiszpańskiego słońca , uczestnikom realizacji marzeń. Tego co mają i co przeżyli nie odbierze im nikt.
Tekst/zdjęcia : Jadwiga Hajduk-Stalica Komendant Hufca Pracy w Dzierżoniowie
Na zdjęciach: uczestnicy ćwiczą przygotowanie hiszpańskich potraw przed konkursem „Mały masterchef” pod okiem Pani E. Syjud